Edelstenen reinigen/opladen– gebruiken

Kristallen zijn een cadeautje van moeder natuur en hebben jaren lang kunnen opladen met de energie van de aarde. Als wij ze gaan gebruiken is het belangrijk dat we ze af en toe reinigen en opnieuw opladen. Laat je gevoel je vertellen wanneer dit het juiste moment is. Edelstenen moet je met liefde behandelen net als een plant hebben ze soms aandacht nodig om jou alle kracht te kunnen geven.

Hoe te reinigen / ontladen?

Voordat je je edelstenen gaat opladen moet je ze eerst ontladen. Dit kan met salie of sandelhout. Steek het aan en zorg dat het goed rookt.  Laat je stenen door deze rook gaan en probeer erbij te visualiseren dat alle negatieve energie eruit gaat en je de positieve energie naar binnen brengt.
Of
Houd je stenen onder stromend water ( kijk wel eerst even of de steen er tegen kan, woestijnroos, pyriet, seleniet bijvoorbeeld niet) Visualiseer dat alle negativiteit  los komt van de steen.
Of
Je kunt je stenen ook weer terug aan de aarde geven dat kan met vrijwel alle stenen. Jou intuïtie zal aangeven voor hoe lang. Alle negativiteit kan zo worden terug gegeven aan moeder natuur en de steen is klaar om te worden opgeladen. Onthou wel goed waar je de stenen begraaft.
Of
Je kunt je edelstenen ontladen/reinigen met andere reinigende edelstenen.  Zoals bijvoorbeeld met hematiet..

Na het reinigen kan je jouw steen opladen.

De volle maan is de meest populaire manier om je edelstenen op te laden. Leg je stenen buiten of bij het raam in het volle maan licht. De dag erna kun je het verschil al merken!
Of
Zonlicht kan helpen bij het opladen. Let op dat je stenen niet gaan verkleuren in het zonlicht. Ga eerst even op onderzoek uit of je stenen er tegen kunnen hieronder staan een aantal voorbeelden welke stenen er slecht tegen kunnen.
Of
Seleniet en bergkristal . Edelstenen die andere stenen ook opladen. Leg je stenen dicht bij seleniet of bergkristal en ze zijn weer opgeladen, ga op je gevoel af hoe lang dit mag duren, de meeste kiezen ervoor om dit 1 nachtje te doen of 24 uur.

Optimaal genieten van jouw kristallen?

Als je optimaal wilt genieten van de energie van je edelstenen kun je dat op verschillende manieren doen, Draag de steen dicht bij je bijvoorbeeld in je broekzak of aan een ketting of armbandje. Je kunt ook je edelsteen onder je hoofdkussen leggen of op je nachtkastje.

Edelstenen gaan vaak samen met een bepaalde chakra. Let hierbij vooral op de kleur. Je kunt er dan voor kiezen om met je steen te mediteren.

Je kunt je edelstenen ook een mooi plekje in huis geven bijvoorbeeld op de vensterbank ( kijk wel uit voor zonlicht ) of op een dienblad mooi voor decoratie maar als je voor de gouden driehoek kiest, krijg je gelijk een positieve sfeer in je huis! Deze gouden driehoek set kun je ook gebruiken in een kan met kraanwater mits deze stenen getrommeld zijn. Deze set zuivert het water en je zult al het goede van bergkristal, rozenkwarts en amethist tot je krijgen.

Waarvoor of hoe je jouw edelstenen ook wil gebruiken, zorg dat ze goed gereinigd en opgeladen zijn.

 

Edelstenen die je beter niet of zo min mogelijk kunt reinigen met water:

Lepidoliet, Angeliet, Seleniet, Fluoriet, Pyriet, Hematiet, Malachiet en Celestien.

Edelstenen die je beter niet of zo min mogelijk moet opladen in de zon:

Citrien, Amethist, Fluoriet, Aquamarijn, Rookkwarts, Topaz, Rozenkwarts, Kunziet, Aventurijn, Celestien en Opaal.

 

Heb je nog vragen over het ontladen of opladen van jou edelstenen ? Vraag ons gerust.