Gratis verzending vanaf €100,- binnen NL en naar BE.

Wat Kristallen zijn en hoe ze werken.

Kristallen zijn magisch, een cadeautje van moeder natuur!

Ze bestaan net als wij uit mineralen, een mineraal is een natuurlijk gevormde stof die uit een soort molecuul bestaat. Bijvoorbeeld:

ijzer en calcium.  Iedere steen heeft zijn eigen kleur en functie.

Edelstenen bestaan uit een of meerdere mineralen en hebben een hardheid van 8, 9 of 10 Mohs.

Kristallen zijn zachter en bestaan uit een mineraal. Stenen bestaan uit meerdere mineralen. Die zie je terug in de verschillende kleuren van een steen. Mineralen zijn vaste stoffen die op natuurlijke wijzen zijn gevormd. Alle stenen bestaan uit samengeklonterde mineralen.

Alle stenen zijn door moeder natuurlijk gemaakt en daarom moeten we ze ook met liefde behandelen net zo als een plant of boom die hebben ook aandacht nodig. Natuurlijk kun je ook kristallen kopen omdat je ze gewoon mooi vindt voor in je interieur als eyecatcher. Koop je een kristal van wegen zijn krachten dan is het goed om er vaak bij stil te staan en even een momentje voor jezelf te nemen. Ga je focussen op wat je wil van de steen en je zult zien dat hij je dit kan brengen. Vergeet niet af en toe de steen te ontladen en op te laden doe dit met gevoel en ga af op je intuïtie wanneer je denkt dat dit nodig is.  Als je een steen kwijt raakt is dit een teken dat de steen zijn werk heeft gedaan en heb je deze niet meer nodig. 

 BLOG....

Gouden driehoek edelstenen

Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts zijn DE drie stenen die een perfecte combinatie vormen. Deze combinatie wordt de gouden driehoek genoemd. Wanneer je deze stenen samen plaatst creëren ze een positieve energie. De gouden driehoek is er in verschillende vormen. Zo kun je trommel stenen goed gebruiken om bijvoorbeeld bij je te dragen, onder je hoofdkussen te leggen of in een kan met kraanwater te leggen. Als je ervoor kiest ze in een kan met water te leggen was dan de edelstenen van tevoren goed af onder stromend water. Zodra de edelstenen in contact komen met het water in de kan, geven ze de energie vrij. Zo kun je optimaal gebruik maken van de gouden driehoek energie. Dit water kun je zelf na minimaal 2 uur te laten staan drinken maar het is ook goed voor je huisdieren als drinkwater of om je kamerplanten mee water te geven. Je zult merken dat je planten er beter door gaan groeien zodat je langer plezier van ze kunt hebben ( Let wel op dat je ze niet te veel water geeft dit is per plant verschillend ). Kies je voor een mooie gouden driehoek als ruwe set dan kun je deze een mooie plek geven in je huis. Wil je optimaal genieten van de energie sluit ze dan niet op achter glas.  Wanneer je de gouden driehoek set hebt gekocht is het verstandig deze eerst te reinigen. Mocht je trommelstenen hebben dan kan dit bijvoorbeeld met stromend kraanwater of in de volle maan. Heb je een ruwe set dan kun je ook Palo Santo of witte salie daarvoor gebruiken. Bergkristal is ook een steen die andere edelstenen doet opladen dus dit is gunstig voor de Amethist en Rozenkwarts. Visualiseer waarvoor je deze mooie set wilt gaan gebruiken en sta er ook af en toe even bij stil. Zet ze op een plekje waar je ze iedere dag goed kunt zien. Edelstenen zijn net als planten ze hebben liefde en aandacht nodig wil je optimaal gebruik kunnen maken van hun energie. Plaats deze drie edelstenen in een driehoek op het uitgekozen plekje, bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer of je werkplek. Let echter wel op dat ze niet de hele dag in het felle zon licht staan hierdoor kunnen ze gaan verkleuren. 

Lees meer »

Edelstenen voor HSP personen

HSP personen zijn erg gevoelig voor prikkels. Ze voelen snel de emoties van andere personen en nemen deze op, fel licht drukte of harde muziek kan veel stress, verdriet en boosheid veroorzaken. Met behulp van edelstenen kunnen deze gevoelens weer in balans komen en zullen alle prikkelingen minder hard binnenkomen. Leg de edelstenen op je nachtkasje, onder je hoofdkussen, draag ze bij je of mediteer met de edelstenen. Bij intensief gebruikt van de edelstenen is het aan te raden ze af en toe te ontladen en weer op te laden meer hierover vindt je bij ontladen en opladen onder de knop INFO kristallen. Deze edelstenen ondersteunen wanneer je hoog gevoelig bent.

Lees meer »

Edelstenen en dieren

Net zoals edelstenen kunnen helpen voor de mens kunnen edelstenen ook gebruikt worden voor dieren. Gebruik niet meer dan een edelsteen. Dit is omdat dieren een stuk gevoeliger zijn dan de mens. 

Lees meer »

Kristallentherapie bij kinderen.

In een kinderkamer is er rust, warmte en veiligheid . Kristallen kunnen daarin ook een mooie rol spelen. De stenen zorgen ervoor dat de kinderen die in deze ruimte spelen en slapen zich veilig zullen voelen. Let op dat de stenen niet te klein zijn dan is er kans op verstikking!

 

Deze stenen zijn GESCHIKT voor in de kinderkamer:

Amethist, Kunziet, Zwarte Toermalijn, Maansteen, Rozenkwarts, Seleniet, Blauwe Chalcedoon, Tijgeroog, Aventurijn, Opaline, Blauwe Calciet en Barnsteen.

 

Veel kinderen voelen zich aangetrokken tot edelstenen van wegen hun mooie kleuren en schittering.

Laat ze dan ook altijd op hun eigen intuïtie afgaan en zelf een steen uitzoeken. Voor baby's is Barnsteen een goede steen deze zorgt ervoor dat ze minder last hebben van hun tandjes die moeten doorkomen, Amethist is een goede steen om hun een goede nachtrust te bieden deze steen werkt rustgevend. Amethist werkt ook goed tegen nachtmerries. Rozenkwarts zorgt voor Liefde en vrede en zwarte toermalijn geeft een schild tegen negatieve energie.