Wat Kristallen zijn en hoe ze werken.

Kristallen zijn magisch, een cadeautje van moeder natuur!

Ze bestaan net als wij uit mineralen, een mineraal is een natuurlijk gevormde stof die uit een soort molecuul bestaat. Bijvoorbeeld:

ijzer en calcium.  Iedere steen heeft zijn eigen kleur en functie.

Edelstenen bestaan uit een of meerdere mineralen en hebben een hardheid van 8, 9 of 10 Mohs.

Kristallen zijn zachter en bestaan uit een mineraal. Stenen bestaan uit meerdere mineralen. Die zie je terug in de verschillende kleuren van een steen. Mineralen zijn vaste stoffen die op natuurlijke wijzen zijn gevormd. Alle stenen bestaan uit samengeklonterde mineralen.

Alle stenen zijn door moeder natuurlijk gemaakt en daarom moeten we ze ook met liefde behandelen net zo als een plant of boom die hebben ook aandacht nodig. Natuurlijk kun je ook kristallen kopen omdat je ze gewoon mooi vindt voor in je interieur als eyecatcher. Koop je een kristal van wegen zijn krachten dan is het goed om er vaak bij stil te staan en even een momentje voor jezelf te nemen. Ga je focussen op wat je wil van de steen en je zult zien dat hij je dit kan brengen. Vergeet niet af en toe de steen te ontladen en op te laden doe dit met gevoel en ga af op je intuïtie wanneer je denkt dat dit nodig is.  Als je een steen kwijt raakt is dit een teken dat de steen zijn werk heeft gedaan en heb je deze niet meer nodig. 

Kristallen zijn natuurlijke vaste stoffen die bestaan uit regelmatig gerangschikte atomen, moleculen of ionen. Ze hebben een unieke kristalstructuur die wordt bepaald door de interne rangschikking van hun bouwstenen. Kristallen kunnen worden gevonden in de aarde, en hun vorming is vaak het resultaat van langzame afkoeling of neerslag van mineralen uit vloeistoffen.

In de context van spiritualiteit, alternatieve geneeskunde en holistische wellness worden kristallen vaak geassocieerd met energetische eigenschappen en worden ze gebruikt om positieve veranderingen in het fysieke, emotionele en spirituele welzijn te bevorderen. De manier waarop mensen geloven dat kristallen werken, varieert, maar hier zijn enkele algemene concepten:

  1. Energie en Trillingen: Volgens sommige overtuigingen hebben kristallen een unieke energetische trilling die kan resoneren met bepaalde aspecten van het menselijk energieveld. Het wordt gedacht dat het dragen of in de buurt houden van bepaalde kristallen kan helpen om balans te herstellen in energiecentra, bekend als chakra's.

  2. Intentie en Focus: Veel mensen geloven dat het stellen van een positieve intentie terwijl ze met kristallen werken, de energie kan versterken. Het idee is dat de kristallen fungeren als een soort hulpmiddel om je intenties te richten en te versterken.

  3. Helende Eigenschappen: Aan verschillende kristallen worden verschillende helende eigenschappen toegeschreven. Bijvoorbeeld, amethist wordt vaak geassocieerd met kalmte en innerlijke rust, terwijl rozenkwarts wordt gezien als een steen van liefde en emotioneel welzijn.

  4. Gebruik en Plaatsing: Mensen gebruiken kristallen op verschillende manieren, zoals het dragen van ze als sieraden, het plaatsen ervan in hun leefruimte, het mediteren met ze, of ze in badwater plaatsen. De specifieke manier van gebruik kan variëren afhankelijk van de beoogde doelen.

 BLOG....

Edelstenen voor HSP personen

HSP personen zijn erg gevoelig voor prikkels. Ze voelen snel de emoties van andere personen en nemen deze op, fel licht drukte of harde muziek kan veel stress, verdriet en boosheid veroorzaken. Met behulp van edelstenen kunnen deze gevoelens weer in balans komen en zullen alle prikkelingen minder hard binnenkomen. Leg de edelstenen op je nachtkasje, onder je hoofdkussen, draag ze bij je of mediteer met de edelstenen. Bij intensief gebruikt van de edelstenen is het aan te raden ze af en toe te ontladen en weer op te laden meer hierover vindt je bij ontladen en opladen onder de knop INFO kristallen. Deze edelstenen ondersteunen wanneer je hoog gevoelig bent.

Lees meer »

Edelstenen en dieren

Net zoals edelstenen kunnen helpen voor de mens kunnen edelstenen ook gebruikt worden voor dieren. Gebruik niet meer dan een edelsteen. Dit is omdat dieren een stuk gevoeliger zijn dan de mens. 

Lees meer »

Gouden driehoek edelstenen

Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts zijn DE drie stenen die een perfecte combinatie vormen. Deze combinatie wordt de gouden driehoek genoemd. Wanneer je deze stenen samen plaatst creëren ze een positieve energie. De gouden driehoek is er in verschillende vormen. Zo kun je trommel stenen goed gebruiken om bijvoorbeeld bij je te dragen, onder je hoofdkussen te leggen of in een kan met kraanwater te leggen. Als je ervoor kiest ze in een kan met water te leggen was dan de edelstenen van tevoren goed af onder stromend water. Zodra de edelstenen in contact komen met het water in de kan, geven ze de energie vrij. Zo kun je optimaal gebruik maken van de gouden driehoek energie. Dit water kun je zelf na minimaal 2 uur te laten staan drinken maar het is ook goed voor je huisdieren als drinkwater of om je kamerplanten mee water te geven. Je zult merken dat je planten er beter door gaan groeien zodat je langer plezier van ze kunt hebben ( Let wel op dat je ze niet te veel water geeft dit is per plant verschillend ). Kies je voor een mooie gouden driehoek als ruwe set dan kun je deze een mooie plek geven in je huis. Wil je optimaal genieten van de energie sluit ze dan niet op achter glas.  Wanneer je de gouden driehoek set hebt gekocht is het verstandig deze eerst te reinigen. Mocht je trommelstenen hebben dan kan dit bijvoorbeeld met stromend kraanwater of in de volle maan. Heb je een ruwe set dan kun je ook Palo Santo of witte salie daarvoor gebruiken. Bergkristal is ook een steen die andere edelstenen doet opladen dus dit is gunstig voor de Amethist en Rozenkwarts. Visualiseer waarvoor je deze mooie set wilt gaan gebruiken en sta er ook af en toe even bij stil. Zet ze op een plekje waar je ze iedere dag goed kunt zien. Edelstenen zijn net als planten ze hebben liefde en aandacht nodig wil je optimaal gebruik kunnen maken van hun energie. Plaats deze drie edelstenen in een driehoek op het uitgekozen plekje, bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer of je werkplek. Let echter wel op dat ze niet de hele dag in het felle zon licht staan hierdoor kunnen ze gaan verkleuren. 

Lees meer »

Kinderen en Kristallen: Een Magische Verbinding

Welkom in de betoverende wereld waar de magie van kristallen samensmelt met de onbevangenheid van kinderlijke verwondering. Bij Fanny geloven we in de kracht van kristallen om de harten en geesten van inderen te inspireren en te verrijken.

Kristallen zijn meer dan alleen prachtige stenen; ze zijn geschenken van Moeder Aarde, doordrenkt met positieve energie en helende krachten. Ze nodigen kinderen uit om de wonderen van de natuur te ontdekken en een diepere verbinding te voelen met de wereld om hen heen.

Onze speciale collectie kindvriendelijke kristallen is met liefde samengesteld om te resoneren met de speelse energie van jonge geesten. Elk kristal draagt zijn eigen unieke eigenschappen, van rust en bescherming tot zelfvertrouwen en creativiteit.

Of het nu gaat om een knuffelbare kristallen vriend, een sprankelende edelsteen of een glinsterende hanger, elk stuk is zorgvuldig gekozen om kinderen te inspireren en te begeleiden op hun reis van ontdekking.

Kristallen kunnen een zachte en ondersteunende rol spelen in het leven van kinderen. Ze kunnen helpen bij het kalmeren van angstige momenten, het bevorderen van een diepere slaap en het stimuleren van positieve emoties.

Door kristallen in hun dagelijkse leven te integreren, kunnen kinderen leren over de waarde van intentie, bewustzijn en verbondenheid met de natuur. Het is onze missie om een brug te slaan tussen de magie van kristallen en de openheid van kinderlijke nieuwsgierigheid.

Dompel jezelf onder in de betoverende wereld van kinderen en kristallen, en geef je kleintjes een geschenk dat hen levenslange waardevolle lessen en schitterende herinneringen zal bieden.

Ontdek onze Kindvriendelijke Kristal Collectie en laat de magie beginnen!

 

Deze stenen zijn GESCHIKT voor kinderen:

Amethist, Kunziet, Zwarte Toermalijn, Maansteen, Rozenkwarts, Seleniet, Blauwe Chalcedoon, Tijgeroog, Aventurijn, Opaline, Blauwe Calciet en Barnsteen.

 

Veel kinderen voelen zich aangetrokken tot edelstenen van wegen hun mooie kleuren en schittering.

Laat ze dan ook altijd op hun eigen intuïtie afgaan en zelf een steen uitzoeken. Voor baby's is Barnsteen een goede steen deze zorgt ervoor dat ze minder last hebben van hun tandjes die moeten doorkomen, Amethist is een goede steen om hun een goede nachtrust te bieden deze steen werkt rustgevend. Amethist werkt ook goed tegen nachtmerries. Rozenkwarts zorgt voor Liefde en vrede en zwarte toermalijn geeft een schild tegen negatieve energie.  

Het is belangrijk om voorzichtigheid te betrachten bij het kiezen van edelstenen voor kinderen, vooral jonge kinderen. Als je edelstenen wilt gebruiken voor kinderen, kun je het beste kiezen voor gepolijste, gladde stenen die stevig zijn bevestigd in sieraden of decoratieve objecten. Raadpleeg ook altijd een deskundige of kindvriendelijke bron bij twijfel over het geschiktheid van specifieke edelstenen voor kinderen.

Let op dat de stenen niet te klein zijn dan is er kans op verstikking!