De invloed van de maanfasen

We worden ons steeds meer bewust van onze connectie met de maan. De maan zorgt voor eb en vloed en doet dat het krachtigste bij volle maan en bij nieuwe maan. Ons lichaam bestaat voor grotendeels uit water, daardoor kan dit bijdragen aan de gevoeligheid voor de maan. We gaan bijvoorbeeld : slechter slapen of voelen ons sneller overprikkeld. Terwijl de maan door verschillende soorten maanfases gaat, zendt ze energie uit in de vorm van frequenties. 

 


Nieuwe maan 

Zichbaarheid : 0%

Kristal : Aquamarijn

Sleutelwoorden : schone lei, potentieel, dromen waarmaken.

Dit is het moment om vooruit te kijken! hoewel de maan niet zichtbaar is vanuit de aarde is deze toch sterk aanwezig. Heb je wensen of dromen ? dan kun je dit vragen aan het universum, de maan zal je hierbij helpen,  zolang je er maar echt in gelooft en je wensen zo concreet mogelijk visualiseert. Zeg wat je wel wilt in plaats van wat je niet wil

 

 Wassende maan

Zichtbaarheid: 1 tot 38%

Kristal : Rozenkwarts

Sleutelwoorden : moed, vooruitgang en vertrouwen.

De maan wordt nu langzaam zichtbaar. Neem in deze fase de tijd om te reflecteren en af te stemmen op je wens. Het kan zijn dat je nog twijfels hebt of juist licht ziet op je pad. Deze maan zal je meer moed en vertrouwen geven.

 

 

 Eerste kwartier 

Zichtbaarheid: 50%

Kristal : carneool 

Sleutelwoorden : uitdagingen, zelfvertrouwen en vastberadenheid.

Hier is nu de helft van de maan zichtbaar. Soms kan het voelen alsof je stil staat of je motivatie even bent verloren, maar geef niet op! dit is slechts een onderdeel van de energie in deze maanfase. Dit is een goed moment om na te gaan wat je nu echt wilt. Verscherp je wensen en ga na welke obstakels er misschien kunnen zijn. Ga dan na welke stappen je nog moet zetten om dichter bij je doel te komen.


Springende maan 

Zichtbaarheid: 59 tot 96%

Kristal : tijgeroog

Sleutelwoorden : bijstellen, aanscherpen, aanpassen.

Deze maan geeft meer actieve energie. Dus tijd om actie te ondernemen! Het kan zijn dat zich er nu van allerlei kansen en mogelijkheden voordoen op je pad. Grijp je kans! en let op de signalen van het universum. 

 

 


Volle maan 

Zichtbaarheid: 100%

Kristal : zonnesteen

Sleutelwoorden : vergeving, dankbaarheid en overgave.

Dit is het hoogte punt van de maancyclus. Pluk de vruchten van je reis! en ga na wat je al hebt bereikt. Wil je verder? dan moet je soms loslaten. Loslaten is een geschenk van deze maan. Emoties zijn erg intens tijdens volle maan je kunt je hierdoor onrustig voelen. Heb je nog niet bereikt waar je op hoopte? dan zal het universum op de perfecte timing te hulp schieten. 


Afnemende maan

Zichtbaarheid: 97 tot 62%

Kristal : citrien 

Sleutelwoorden : aanvaarden, herschikken en ontspannen.

Het is nu tijd om even op adem te komen. Ontspan.... Neem even de tijd voor jezelf en ga na wat je de afgelopen periode hebt geleerd. Misschien voelt het als niet nuttig  maar het is minstens zo belangrijk. Go with te flow en geef je over.. accepteer waar je bent en dat dat goed is.

 


Laatste kwartier 

Zichtbaarheid: 50%

Kristal : kwarts

Sleutelwoorden : evalueren, evenwicht en vertrouwen.

Dit is precies de heft tussen pracht en praal. Nu je steeds dichter bij de nieuwe maan fase komt is het belangrijk om dingen los te laten waar je niets aan hebt. creëer zo de ruimte om nieuwe wensen waar te kunnen maken bij de volgende maanfase. Probeer de balans te vinden, zodat je opgeruimd verder kunt gaan.


Asgrauwe maan

Zichtbaarheid: 40 tot 5%

Kristal : heliotroop

Sleutelwoorden : herstellen, uitrusten en accepteren.

Dit is de tijd van overgave en actief afscheid nemen van het oude. Het is tijd om uit te rusten en te herstellen. Wees extra lief voor jezelf. Neem het leven zoals het komt. Adem in Adem uit... waar sta je nu, aan het einde van deze maancyclus?