Wierook: Wierook is een mengsel van aromatische planten, harsen en oliën dat wordt verbrand om een aangename geur te verspreiden. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in verschillende culturen over de hele wereld, zowel voor religieuze als spirituele doeleinden en als manier om de omgeving te zuiveren. Verschillende soorten wierook hebben verschillende geuren en eigenschappen. Wierook kan worden gebruikt tijdens meditatie, rituelen, gebeden of gewoon om een rustgevende sfeer in huis te creëren. Het wordt beschouwd als een manier om de geest te kalmeren en te verheffen.

Smudge: Smudge, of "smudging", is een ceremoniële praktijk die vooral wordt geassocieerd met inheemse culturen, zoals die van de inheemse volkeren van Noord-Amerika. Het houdt in dat gedroogde kruiden, zoals witte salie, ceder of sweetgrass, worden verbrand om een heilige rook te creëren. Deze rook wordt over zichzelf, andere mensen, objecten of ruimtes geleid om negatieve energieën te verdrijven en een energetische zuivering te bevorderen. Het wordt vaak gebruikt voor reiniging en bescherming, maar ook om respect te tonen aan spirituele entiteiten of de natuur.

Beide praktijken hebben als doel om een positieve en harmonieuze energie te bevorderen, negativiteit en zware energieën te verdrijven en een gevoel van welzijn te bevorderen. Of je nu kiest voor wierook of smudge, het is belangrijk om dit te doen met respect voor de culturele achtergronden en intenties achter deze praktijken.

Palo Santo, wat letterlijk "heilig hout" betekent in het Spaans, is een aromatisch hout dat afkomstig is van de Bursera graveolens boom, die voornamelijk groeit in bepaalde delen van Zuid-Amerika. Palo Santo wordt vaak gebruikt voor energetische reiniging en spirituele doeleinden, vergelijkbaar met smudge-rituelen.