Pendelen

PENDELEN

Wat is een Pendel? 

De pendel is geschikt om de toekomst te voorspellen of om dringende vragen te beantwoorden. Zet bij deze methode je buitenzintuigelijke vermogens in, een intuïtieve handeling van je onderbewustzijn. Een pendel is een klein gewicht aan een draad of kettinkje gemaakt van metaal, hout of edelstenen. Voor veel gebruikers heeft de pendel betekenis als een instrument om informatie mee te verkrijgen, namelijk:

Ja, Nee, Ik weet het niet of Misschien.

Hoe Werkt een Pendel? 

Men denkt dat de pendel in je hand beweegt door ongecontroleerde spierbewegingen die voortkomen uit je eigen, onbewuste gedachten. Voor veel spiritueel ingestelde mensen heeft pendelen betekenis als kosmische communicatie of informatie. Zij zien de slingerende bewegingen bijvoorbeeld als boodschappen van hun ziel.

Je Pendelbeweging Betekenis Geven 

Wil je pendelen leren, dan is het volgens kenners belangrijk dat je ontdekt hoe het instrument met je communiceert. Om tijdens het pendelen ja nee af te kunnen leiden, zou je hem moeten kalibreren. Zo kun je vaststellen welk antwoord bij welke beweging hoort.

Zo Hou je de Pendel Vast 

Een pendel hou je vast met het uiteinde van het koordje, in je handpalm en ongeveer halverwege het koord tussen je duim en wijsvinger. De palm van je hand hangt ontspannen naar beneden, zodat het instrument vrij kan bewegen en je onderarm is in een rechte lijn. Houd je hand goed stil of steun met je arm op tafel.

Vragen Stellen om te Kunnen Kalibreren 

Stel eerst een paar vragen waarvan je het antwoord zeker weet. Doe dit totdat je een beweging in de pendel ziet bij de antwoorden ‘ja’ en ‘nee’. Het is wat moeilijker om vragen te verzinnen bij ‘ik weet het niet’ en ‘misschien’. Je kunt de pendel daarom letterlijk verzoeken om deze antwoorden te laten zien. Zodra je vertrouwd bent met de bewegingen, kun je echt beginnen met pendelen. Bij sommigen lukt dit de eerste keer al, terwijl het bij anderen iets langer duurt.

 Zo Stel je de Juiste Vragen 

Een pendelsessie helpt je volgens aan vier verschillende antwoorden. Het is belangrijk om eenvoudige vragen te stellen. Handige tips zijn:

hou het kort.

betrek het op jezelf.

vraag iets dat nu relevant is.

Zorg dat de vraag kan worden beantwoord met 'ja' of 'nee'

Pendel Reinigen en Opladen 

Veel mensen gebruiken pendels van edelsteen voor hun sessies. Kristallen zouden namelijk een spiritueel hulpje zijn tijdens het onderzoeken van levensvragen. Zo kun je bijvoorbeeld werken met een variant van Rozenkwarts als je wilt pendelen over liefde. Ga na welke edelsteen jij als pendel gebruikt en doe deze ontladen en weer opladen zoals als gebruikelijk bij dit kristal.

Bedanken

Als je de geesten oprechte vragen stelt via de pendel, dan zul je een antwoord vinden. Bedank de geesten van het universum altijd beleefd voor wat er wordt onthuld. Doe je dit niet, dan verzwakt dit de verbinding, zodat het contact de volgende keer zwakker is.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.